top of page
  • Writer's picturePetar Fabijanic

TU SAM SAMO KADA TE TREBAM





Budući da sam pastor svakodnevno se susrećem sa ljudima koji me zovu uglavnom samo kad su u nekoj potrebi. To je svakako “opis mog posla” Katkad se tješim se sa činjenicom da to nije samo fenomen pastoralne službe; već i mnogih drugih zanimanja. 

Vjerujem da je vjernima drago kada znaju da mi se uvijek mogu obratiti i da ću se potruditi pomoći koliko mogu. 

Katkad je potrebna samo lijepa riječ ohrabrenja da se čovjek osjeća bolje ali i sama činjenica da je netko uz nas je svakako ohrabrujuća. 

Ovih dana u gradu nailazimo na mnoge političare koji poput Jehovinih svjedoka dijele svoje reklamne letke, prezentiraju svoje programe nadajući se dobrom izbornom rezultatu. 

Inače su političari ljudi do kojih je jako teško doći kada ih trebamo, no, sada ih je gotovo nemoguće zaobići.  

Trude se pokazati svoju dostupnost, ali vidi se da im to nije u krvi.

Vidim da se ljudima sviđa takav bliži kontakt jer se okupljaju oko tih štandova. Osobno sam uvjeren da bi većina nas željela da to bude norma a ne iznimka. 

Ako kažu rade za opće dobro onda bi nam trebali biti dostupni kad ih trebamo, a ne samo onda kada oni trebaju naše glasove. 

Mnogi od njih se vole slikati u crkvama i govoriti o tome da su vjernici. Biti vjernik znaci nasljedovati učenje utemeljitelja vjere. 

Isus kao utemeljitelj kršćanstva rekao je:

Ako ustrajno slijedite moje učenje, zaista ste moji pravi učenici.

Ivan 8:31 

Isusov primjer primarno svećenicima, pastorima ali i svima drugima koji se smatraju kršćanima trebao bi biti temeljnim etičkim modelom  rada i ponašanja. 

Isus je uvijek bio prisutan i među ljudima, bio je sa bogatima i siromasima, zdravima i bolesnima.  On nije sjedio u uredu i primao stranke, kontinuirano se kretao među ljudima. 

Iako se nije bavio politikom, svojim je primjerom pokazao put svima pa i političarima. 

Ako pojedinac krši taj kodeks besmisleno je da se pred drugima hvali svojom vjerom jer ga njegovi postupci čine licemjerom. 

Umjesto da se pojavljujemo u životima drugih samo onda kada ih trebamo, budimo uvijek tu-jedni za druge. 

Ako želimo biti blagoslovljeni i ohrabreni vrijeme je da to počnemo sijati oko sebe. 

Poslušajte emisiju "Kultura obnove" na radio Maestralu (95,4 MHz) nedjeljom od 08:00 ili na YouTube-u https://youtu.be/re0IzWn5ijo


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page