top of page

SLUŽBA OSLOBOĐENJA

-proboj u izvorno kršćanstvo-

Lienhard Koehler

Knjigu možete naručiti online.

Cijena je 65 kn plus troškovi poštarine:

S obzirom na veliku potrebu koja vlada među Božjim narodom, svrha je ove knjige da nam pokaže jedan nadasve važan put k oslobođenju. Treba nam pomoći da prepoznamo svoje stanje i da vidimo jesu li prisutna neka opterećenja koja ga uzrokuju te kako možemo biti od njih oslobođeni. Iz svjedočanstava u knjizi saznat ćete kako su drugi kršćani dobili veliku pomoć. 

Ako svi kršćani iskrena srca, koji su zarobljeni, uz pomoć ove knjige dožive proboj u potpunu slobodu, njena je svrha ispunjena. 

Mnogi nanovo rođeni kršćani – bez obzira na to koje su vjerske denominacije – danas u svom vjerskom životu prolaze kroz velike krize i borbe s kojima više ne mogu izaći na kraj. Iako ostvaruju i pobjede, ipak jednim dijelom žive u tajnim grijesima koje ne žele ali su ih primorani činiti. Žive u strahovima ili depresijama i umorili su se od praznih obećanja. Troše mnogo vremena i snage na suzbijanje napada, no ipak nisu slobodni, jer se napadi neprestano vraćaju. Neki pobožni roditelji više ne mogu izaći na kraj sa svojom djecom, unatoč kršćanskom odgoju, vjeri i molitvi. Susreću se s izrazitom buntovnošću. U zajednicama se očituju zastrašujuće stvari, ili one pak još miruju ispod površine i tek čekaju trenutak kada će se očitovati. Čak ni pastori više ne mogu izaći na kraj s mnogim problemima, dok duh ovoga svijeta sve više i više prodire u zajednice, a zajednice su već blizu raspada. Kamo to vodi? Živimo u zatišju pred buru. Priprema se velika nesreća, kada će na Božji narod doći čas kušnje. Kako da onda ustrajemo, ako već sada ne možemo izaći na kraj s problemima? Vrijeme kao da sve više bježi od nas, protječe nam kroz prste, dok je kriza oko nas sve veća. 

U skladu s Evanđeljem po Mateju 24:12 već i danas, zbog ljubavi prema svijetu i mlakosti, doživljavamo otpad mnoge Božje djece. Isto tako, u 1. Korinćanima 10:20b vidimo kako Bog ne želi da mi kao njegova djeca i dalje živimo u bilo kakvom zajedništvu s đavlom. Zato se trebamo opremiti snagom i punom silom, jer uznesenje je pred vratima. 

Zato se probudi, narode Božji, nemoj više biti poput trske na vjetru! 

„Zato ispravite oslabljene ruke i mlohava koljena; i poravnajte staze nogama svojim, da nitko ne ohromi i ne zabludi, nego još da se iscijeli!” (Hebrejima 12:12-13) 

O AUTORU

Lienhard Koehler u službi oslobođenja djeluje već 35 godina. Njegovo veliko iskustvo u području oslobođenja je prenio u ovu knjigu, koja je zapravo samo dio jednog većeg djela koje je u cijelosti štampano u Njemačkoj u tri knjige. U mnogim godinama skupio je mnoga iskustva i mnoga svjedočanstva promijenjenih života oslobođenih vjernika. Po struci inženjer, pristupa svojoj službi veoma profesionalno, detaljno i analitički. Jedna od karakteristika njegovog pristupa je posebna detaljnost koja je katkada zapanjujuća. Tijekom godina pomagao je pastorima podići službe oslobođenja i dušobrižništva u raznim crkvama u Njemačkoj, Austriji, Bugarskoj i Rumunjskoj. Danas zajedno sa svojim sinom i timom ljudi služi kao pastor u svojoj lokalnoj crkvi u Njemačkoj. 

bottom of page